(13-01-2023...MHA)
   Yeniboğaziçi'ndeki  St Barnabas Kilisesi İkon ve Arkeoloji Müzesinde sergilenmekte olan Aziz Terapon ikonunu çalan  ve Girne’de tutuklanan Rus uyruklu Ş.R. bu sabah mahkemeye çıkartılarak tutukluluk süresi 6 gün uzatıldı.
   Polis,Rus uyruklu Ş.R.’nin evinde 2 ikon daha bulduğunu, ikonların birinin 10 bin TL değerinde 20 yy ait Aziz ikonunu, diğerinin ise 200 nin TL değerinde metal motifli Pantograto İsa İkonunu olduğunu açıkladı. 
   Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne görüşülen duruşmada meseleyle ilgili olguları polis memuru Hakan Özçürümez, aktardı.
   Hakan Özçürümez, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nden aldığı bilgi ışığında, zanlıyı, Girne’de Karşıyaka’daki evinde tutukladığını, zanlının müzeden çalıp evde sakladığı ,  boyayıp tahrip ettiği 
200 bin TL değerindeki 19. yy ile 20. yy arasındaki döneme ait ikonu bulup emare zapt ettiğini söyledi.
   Polis, ayrıca  evde, Zanlının 2021 ile 10 Ocak 2023 tarihleri arasında Rusya’dan getirdiğini öğrendiği 10 bin TL değerinde 20 yy ait Aziz ikonunu ile 200 nin TL değerinde metal motifli Pantograto İsa İkonunu bulup emare zapt ettiğini dile getirdi.
   Gönüllü ifade veren zanlı aleyhindeki soruşturmanın yeni olup süreye ihtiyacı olduğunu anlatan tanık polis mahkemeden tahkikatın selameti için ek süre istedi.
   Mahkeme zanlının 6 gün daha  poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)