Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı Meclis'teki konuşmasında, geçen hafta salı günü Ankara’ya gittiklerini belirterek, ilk defa 7 saati aşkın süre TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve teknik heyetle toplantı yaptıklarını söyledi.

Çift uyruklu olup da Türkiye’de sağlık hizmeti alamayan çok ciddi bir kesim olduğunu ifade eden Arıklı, Türkiye’de bu sorunu aktardıklarında, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sadece TC doğumlu olanlar değil, KKTC doğumlu olanların da bu haklardan faydalanması gerektiğini söylediğini belirtti.

İkinci müjdenin sosyal konut olduğuna değinen Bakan Arıklı, Derinya’dan başlayarak, ülke genelinde ihtiyaç olan yerlere sosyal konut yapma hedefini dile getirdi. “Bu bir müjde, bunu kabul edersiniz, etmezsiniz” diyen Arıklı, 30 yıldan beridir ülkede sosyal konut yapılamadığını söyledi.

TOKİ’nin müteahhitlik firması olmadığını vurgulayan Arıklı, “Bunu TOKİ’nin imkanları ile yapmayı öngördük. Çünkü TOKİ müteahhitlik firması değil. Yani kendisi gelip bina yapmıyor. O finansmanı sağlıyor, araziyi devlet tahsis ediyor. Müteahhitlere bunu veriyor, mühendislik hizmetlerini de yerelden satın alıyor. O şekilde bu binalar yapılıyor” diye konuştu.

Türkiye ile enterkonnekte sistem kurulmazsa Güney Kıbrıs’tan elektrik alma durumunda kalacaklarını dile getiren Arıklı, Erdoğan’ın ne pahasına olursa olsun KKTC ile enterkonnekte sisteminin kurulması talimatını verdiğini söyledi.

AKSA’yla görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Bakan Arıklı, AKSA’yla 2024 yılında bitecek bir sözleşme olduğuna değinerek, AKSA’ya, “enterkonnekte sistemi kuracaksanız sizinle devam edeceğiz. Aksi halde alternatif arayacağız” diyeceklerini kaydetti.

“Güneşin altında hiçbir şey karanlıkta kalmaz. Rahat olun” diyen Arıklı, enterkonnekte konusunun hayati öneme sahip olduğunu ifade ederek, ilk defa TC’nin siyasi iradesinin de bu yönde ağırlığını koymasıyla meselenin çözüleceğini söyledi.

Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal ile ilgili geçen hafta, “Ben soruşturma başlatıldı demedim” diyen Arıklı, Bakanlar Kurulu’nda bu konunun değerlendirildiğini kaydetti.

Arıklı, İslami literatürde iki tane temel kaynak olduğunu, biri Kuran-ı Kerim, diğeri hadisler olduğunu Başbakan’a aktardığını söyledi. Bunun üzerine Genel Kurul’da sesler yükseldi, muhalefet vekilleri, istenen cevabın bu olmadığını söyledi.