Elon Musk nihayet 44 milyarlık dolarlık anlaşmayı tamamlayarak Twitter’ın sahibi oldu. Dünyanın en zengin insanı anlaşma tamamlanır tamamlanmaz; CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal, politika şefi Vijaya Gadde ve genel danışman Sean Edgett ve baş müşteri sorumlusu Sarah Personette'nin işlerine son verdi. Bunun üzerine gözler şirkette büyük bir işten çıkarma dalgasının olup olmayacağına çevrildi.

PROJE GELİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Dev satın alma sonrası dünyanın en zengin adamının yeni hamleleri için onlarca senaryo yazılıp çiziliyor. Son iddia ise Tesla ve SpaceX'in CEO'sunun hesapların onaylanmış olduğunu gösteren mavi tik için para almayı planladığı yönünde. Musk'ın çalışanlarından parayla mavi tik satışı konusunda proje istediğini öne sürüldü.

MAVİ TİKİ OLANLARA 90 GÜN SÜRE VERİLECEK

Musk'ın bu sisteli Twitter Blue tarafını daha da geliştirmek için istediği konuşuluyor. Twitter Blue isimli uygulamada 4,99 dolar ücret ödeniyor. Abonelikte, yayımlanmış tweet'leri düzenleme ve reklamsız Twitter gibi özellikler bulunuyor. Musk'ın planına göre abonelik ücreti 19,99 dolara çıkarılacak ve mavi tik edinmek için de abone olmak şart koşulacak. Şu an mavi tiki olan kullanıcılarsa, mavi tikini kaybetmemek için 90 gün içinde abonelik sistemini satın almaları gerekecek.