Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen Avrupa Bilim ve Eğlence Günü kapsamında İskele’de düzenlenen etkinliğe 7 farklı okunda yaklaşık 400’e yakın ortaokul ve lise öğrencisi katıldı.



Etkinlikte ilk olarak bir konuşma yapan Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destek Servisi Kıbrıs Çözüm Destekleme bölüm başkanı Kjartan Bjornsson, bilimsel araştırmaların altını çizmek ve bilimin önemine vurgu yapmak için söz konusu etkinliği düzenlediklerini kaydederek, merak duymanın ve araştırma yapmanın İnsanın DNA’sında bulunduğunu belirtti.

Bilimin sınırlarını zorlayan, akıllı gençler yetişirmenin önemine değinen Bjornsson, Kıbrıs Türk toplumunun eğitim seviyesini arttırmak için de çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv de bilimi kopya eden değil bilim üreten ülkelerin geliştiğini söyleyerek, bilimin çok önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından etkinlik öğrencilerin kurulan bilim stantlarını gezerek deneylere katılmaları ve gözlemlemeleri ile devam etti.