Trendyol'da mağaza açmak şimdi daha kolay. İşte Trendyol'da mağaza açma rehberi...

İnternetten ürün satacak olan kişi ve işletmeler kendi e-ticaret sitelerinin yanı sıra e-ticaret pazaryeri platformları üzerinden de satış yapmayı tercih etmektedir. Bu noktada markaların en çok tercih ettiği pazaryeri platformları arasında Trendyol da yer almaktadır. Türkiye’nin en çok kullanılan pazaryeri platformları arasında yer alan Trendyol hem hazır bir müşteri kitlesinin bulunmasından kaynaklı hem de marka bilinirliği yaratmasından kaynaklı olarak birçok e-ticaret firması tarafından tercih edilen bir platformdur.

Trendyol'da satış yapmak isteyen markalar ve kişilerin belirli prosedürleri yerine getirmesi gerekir. bu prosedürleri tamamlayan markalar Trendyol’da mağaza açabilir ve internetten satış yapmaya başlayabilir

Trendyol mağaza açma rehberi adlı bu yazımızda sizlere Trendyol, Trendyol’da mağaza açmak ve Trendyol’da satış komisyonları hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve markanıza ait bir Trendyol mağazası açarak Trendyol’da satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Trendyol Nedir?

Trendyol, 20bir0 yılında demet mutlu tarafından moda ve güzellik ürünleri satmak için açılan bir e-ticaret sitesidir. Zamanla hızlı bir şekilde gelişen Trendyol, kısa bir süre içerisinde e-ticaret pazar yeri platformuna dönüşmüştür. Artık Trendyol alıcı ve satıcıların bir arada bulunduğu bir platform olarak bilinmektedir.

Trendyol'da mağaza açan kişi ve işletmeler satış yaptıkları ürün kategorisine göre komisyon ödeyerek Trendyol’da satış yapabilmektedir.

Trendyol’da Satış Yapmanın Avantajları

Trendyol’da mağaza açmak isteyen kişi ve işletmeler daha çok Trendyol’da satış yapmanın sağladığı avantajlardan kaynaklı olarak bu platformu tercih eder. Çünkü Trendyol’da satış yapmak kişi ve işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlar.

  • Trendyol’un hazır bir müşteri kitlesi bulunur.
  • Trendyol’da satış yapan markalar güvenilir bir platform ile iş birliği yapar.
  • Trendyol’da ürün satmak markaların rakipleriyle rekabetini kolaylaştırır.
  • Trendyol’da satış yapan markalar Trendyol kampanyalarına katılabilir ve böylece satışlarını artırabilir.
  • Trendyol’da ürün satana markalar reklam çalışmaları yapabilmektedir.
  • Trendyol’da ürün satışı yapan işletmeler satışlarını artırmak için kupon gönderebilir.

Trendyol’da satış yapmanın e-ticaret firmalarına sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Trendyol mağaza açma süreçlerini tamamlayabilir ve böylece Trendyol’dan ürün satmaya başlayabilirsiniz.

Trendyol’da Satış Yapmanın Dezavantajları

Trendyol’da satış yapmak birçok avantaj sağlasa da dezavantajlı olduğu durumlar da bulunur. Trendyol’da Satış Yapmanın Dezavantajları şunlardır:

  • Trendyol Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinden biri olduğu için rekabet oranı oldukça yüksektir.
  • Trendyol’da ürün ve hizmet satan markalar satış yaptıkları kategoriye göre komisyon ödemesi yapmaktadır.
  • Trendyol’da ürün ve hizmetleri ön plana çıkarmak biraz zordur.
  • Markaların sürekli olarak rakiplerini takip etmesi ve rekabetçi bir strateji geliştirmesi gerekir.

Trendyol’da satış yapmanın dezavantajlı olduğu durumlar bulunsa da bu platformda satış yaparak gelir elde etmek isteyen her markanın Trendyol mağaza açma başvurusu yapması oldukça önemlidir.

Trendyol’da nasıl mağaza açılır?

Trendyol’da ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin mağaza açma prosedürlerini yerine getirmesi gerekir. Trendyol'da mağaza açmak için tamamlamanız gereken adımlar şunlardır:

  • Trendyol’da mağaza açmak isteyen markaların ilk olarak bir şirket kuruluşu yapması gerekir. Çünkü Trendyol’da satış yapan markalar fatura keser ve devlete vergi öder.
  • şirket kuran kişilerin Trendyol’dan gelen evrakları imzalamak ve kaşelemek için kendilerine ait bir kaşeleri olması gerekir.
  • Kaşelerini bastıran işletmelerin Trendyol’da mağaza açmak için partner.trendyol.com adresine girmesi gerekir.
  • Bu sitede yer alan satıcı ol butonuna tıkladıktan sonra markalar Trendyol’da satış yapmak için mağaza açma başvurularını yapabilir.
  • Trendyol bu noktada satış yapmak istediğiniz platformu seçmenizi ister.

Platform seçiminin ardından markalar Trendyol’da satış yapmak için istenen bilgi ve belgeleri Trendyol’a gönderir ve mağaza açma başvurularını yapar.

Trendyol’da Mağaza Açmak İçin Gerekli Bilgiler

Trendyol mağaza açma süreçlerinde kişi ve işletmelerden belirli bilgi ve evrakları istemektedir. Trendyol mağaza açama başvurusunda bilgiler şunlardır:

  • Mağaza Açacak Kişinin Ad – Soyad Bilgisi
  • Cep Telefonu Numarası
  • E-mail Adresi
  • Satış Yapacağı Kategori
  • Vergi Numarası ya da T.C Kimlik No
  • Şirket Türü
  • Yaşanılan Yer ve İlçe

Gibi bilgiler çerçevesinde kişiler Trendyol mağaza açma başvurularını yapabilir. Bu bilgilerin ardından ise Trendyol mağaza açma başvurunuzun onaylanması için belirli evrakları Trendyol’a göndermeniz gerekir. Bu evraklar vergi levhası ve Trendyol satış sözleşmesidir. İlgili evrakları ilettikten sonra Trendyol mağazanızı açacaktır.

Trendyol Mağaza Açma Ücreti

Günümüzde birçok pazaryeri platformunda satış yapmak için kişi ve işletmelerin mağaza açma ücreti ödemesi gerekmektedir. Amazon ve Ebay gibi platformlarda satış yapmak için istenilen mağaza açma ücretleri Trendyol’da bulunmamaktadır.

Trendyol’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler ücretsiz olarak mağazalarını kurabilmekte ve internetten satışa başlayabilmektedir.

Trendyol Pazaryeri Entegrasyonu ile E-ticaret Süreçlerinizi Yönetin

Trendyol’dan satış yapmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan Trendyol pazaryeri entegrasyonunu kullanarak sizler de siparişlerinizi yönetebilir ve böylece Trendyol’da ön plana çıkabilirsiniz.