YouTube CEO'su Susan Wojcicki, platformun NFT özellikleri eklemeyi planladığınıı duyurdu. Web3'ü ilham kaynağı olarak alan Wojcicki, YouTube'un kripto, NFTler ve DAOlardan yararlanmak istediğini söyledi.

Wojcicki, 2022'de YouTube topluluğu için hazırladığı mesajda "İçerik oluşturucuların ve hayranların YouTube'daki deneyimlerini güçlendirmeye ve geliştirmeye devam ederken, içerik oluşturucuların NFT'ler gibi yeni teknolojilerden yararlanmalarına yardımcı olmak için her zaman YouTube ekosistemini genişletmeye odaklandık" dedi.  Wojcicki, YouTube'un NFT entegrasyonunun nasıl olacağı konusunda herhangi bir ayrıntı vermedi.

Geçtiğimiz yıl NFT pazarı neredeyse 41 milyar dolar değerine yükseldi. Geçen hafta Twitter, kullanıcıların NFT'lerini profillerinde belirgin bir şekilde sergilemelerine olanak tanıyan bir özellik yayınladı ve koleksiyonerlerin NFT koleksiyonlarını sergilemeleri için bir galeri oluşturmaya da çalışıyor.

Financial Times ayrıca Meta'nın NFT özelliklerini Facebook ve Instagram'a entegre etmeye çalıştığını ve TikTok'un bir NFT koleksiyonu başlatmak için içerik oluşturucu topluluğunu harekete geçirdiğini bildirdi. YouTube'un kendisi oyuna biraz geç kalmış olsa da, “Charlie Bit Me” ve “David After Dentist” gibi klasik viral videoların yaratıcıları bunları şimdiden NFT'lere dönüştürdü ve başarıyla sattı.