Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji 10. Sınıf öğrencilerine yönelik çevre eğitimi düzenledi.

 Akdeniz Göleti’nde sulak alan, kuş gözlem ve doğa temelli çevre eğitim etkinliğine Doğal Hayat Şubesi’nden biyolog ve çevre eğitimi uzmanı Doç. Dr. Nazım Kaşot katılarak çevre bilincini artırmak için sunum yaptı.

Eğitim sonrası öğrencilerle birlikte Çevre Koruma Dairesi Güzelyurt Birimi işbirliğiyle çevrede bulunan çöpler toplanarak koruma altında olan sulak alanın önemi de anlatılmış olup, düzenlenen etkinliğin temel amacı sulak alanların önemi, kuş türlerinin tanınması ve çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak ve bu yolla da atıkların çevreye atılmaması gerektiğine dair dikkat çekilmesi olarak kaydedildi.

Temiz bir çevre farkındalığının yaratılması ve doğanın tanıtılması amacıyla Çevre Koruma Dairesi etkinliklerine devam edeceği bildirildi.

Etkinliğe Çevre Koruma Dairesi Müdürü Emir Akyıllar ve Güzelyurt Türk Maarif Koleji müdür muaviniyle birlikte biyoloji öğretmenleri de katılmıştır.