2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu - 1

İngiliz fotoğrafçı Scott Wilson’ın ‘Anger Management’ (Öfke Kontrolü) isimli çalışması, Kolorado’dadaki bir atın yerden toz kaldırma anını yakalıyor.

2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu - 2

İskoçya tepelerini çeken İtalyan fotoğrafçı Lorenzo Poli, manzara kategorisinin kazanan ismi oldu.

2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu - 3

Çekyalı fotoğrafçı Roman Vondrous’un spor kategorisinde üçüncü olduğu fotoğraf, pandemi kısıtlamalarını hiçe sayan futbol fanlarının ayaklı merdivenle maçı izlemesini gösteriyor.

2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu - 4

Avusturalyalı spor fotoğrafçısı Adam Petty tarafından çekilen bu fotoğraf, 2020 Japonya Yaz Olimpiyatları’ndaki atletlerin suya atlama anını yakalıyor.

2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu - 5

‘The Children of the Financial Collapse in Venezuela’ (Venezuela’daki Finansal Çöküşün Çocukları) isimli fotoğraf Danimarkalı fotoğrafçı Jan Grarup’a ait.

2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu - 6

Japonyalı fotoğrafçı Shunta Kimura’nın bu fotoğrafı Bangladeş’te balık tutan bir kadını resmederken ülkedeki iklim değişikliğinin etkilerini yansıtıyor.

2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu - 7

Yunan fotoğrafçı George Tatakis, geleneksel elbiseler içindeki kadınları resmediyor.

2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu - 8

‘Özgürlük’ diye bağıran Jacob Chansley’nin bu fotoğrafı Amerikalı fotoğrafçı Win McNamee’ye ait.

2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu - 9

İtalyan fotoğrafçı Federico Borella’nın çektiği ‘Exotic Apetite- Inside the Italian Exotic Animal Trade’ ( Egzotik İştah- İtalyan Egzotik Hayvan Ticareti) isimli fotoğraf, plastik kutudaki hayvanları resmediyor.

2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu - 10

Yılın Fotoğrafçısı ödülünü alan Adam Ferguson’un çektiği bu fotoğraf, Guatemala’daki 17 yaşındaki Stephanie Solano’yu gösteriyor. Solano, elindeki aygıtla fotoğrafını kendi çekiyor.

2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu - 11

Yine Adam Ferguson’a ait olan bu fotoğraf ise Meksika sınırındaki Carlos Soyos ve oğlu Enderson’ın Guatemala City’den ABD’ye olan yolculuklarını konu alıyor.