Trump yönetimi, Coronavirüsü nedeniyle ABD’de halk sağlığı açısından acil durum ilan etti. Öte yandan ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Sekreteri Alex Azar, Çin'in Hebei eyaletinden gelen yabancı ülke vatandaşlarının 14 gün karantinada tutulacağını açıkladı. Azar, Çin'den Amerika'ya yapılacak uçuşların sınırlandırılacağını da söyledi.Corona virüsünün çok hızlı bir şekilde yayıldığını ifade eden Azar, virüsle alakalı birçok bilinmeyen noktanın olduğunu söyledi.

ABD’li yetkililer, Çin’den tahliye edilen 200 ABD vatandaşının, 14 gün boyunca zorunlu olarak karantina altına alındığını duyurdu.

Reuters’ta yer alan habere göre, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield, ABD’de teyit edilmiş 6 Corona virüsü vakası olduğunu, 191 kişinin de gözlem altında tutulduğunu söyledi.

Amerikalı sağlık yetkilileri, Corona virüsünün insandan insana geçtiği ABD'deki ilk vakanın Chicago'da görüldüğünü açıklamıştı.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Corona virüsü nedeniyle Çin’de bugüne kadar 213 kişi hayatını kaybetti, 9 binden fazla kişi karantina altına alındı. En az 25 ülkeye sıçradığı belirtilen virüs, en sonra Rusya, İngiltere, İsveç ve İtalya’da görüldü.