Güney Afrika merkezli H20 Securities'in, H20N tokeninin satışı yoluyla GEM Digital yatırım firmasından 150 milyon dolar topladığı bildirildi.

GEM Digital bu yüklü miktardaki yatırımla, tatlı suya yeterli erişimi olmayan alanlarda su dağıtım altyapısının finansmanını yönlendirmek için kullanılacak H20N tokenlerini elinde tutacak.

GEM Digital, dijital varlıklar ve kaynak çıkarma cihazları gibi alternatif yatırımlarda uzmanlaşmış 3,4 milyar dolarlık Bahamalar merkezli bir yatırım firmasıdır. H20 Menkul Değerler, dünya çapında su altyapısında daha önemli bir gelişme sağlamayı hedefliyor ve çözümünün dünya nüfusu için su kullanılabilirliğini artıracağını umuyor.

Yapılan ortak bir duyuruda H20 Securities CEO'su Julius Steyn, "H2ON tokeni ile odak noktası, esas olarak uluslararası su projelerinin finansmanı üzerinde ve bu tür projelerin teknik mühendisliği ve inşaatı üzerinde çok fazla değildir" dedi.

GEM Digital, çevresel etkileri ve insanlık için yaşam koşullarını iyileştirmek için tasarlanmış teknolojilere yatırım yapmaya yabancı değil. Portföyünde, bir gıda atığı işleme firması olan Changing World Technologies'e ve vizyonu geliştirmek için lazerler üreten bir firma olan Neos Ocular'a yapılan yatırımlar yer alıyor.

GEM daha önce dijital varlık yönetimi hizmeti QBNK Holding AB'ye yatırım yapmıştı.

H20N, su tesisi operatörleri ve müşterileri de dahil olmak üzere H20N ağ katılımcıları arasındaki faturaları kapatmak için kullanılacak. Ayrıca su projelerini finanse etmek için fon toplayarak, su tedarikçilerinin geleneksel yöntemlerle karşılaştırıldığında yeni müşterilere teslim etmesi için gereken süreyi azalttığını da iddia ediyor.