Alman muhafazakarlar ve Sosyal Demokratlar (SPD), Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik müzakerelerinde herhangi bir faslın kapanmasını veya yeni bir faslın açılmasını istemediklerini bildirdiler. Bu açıklama Başbakan Angela Merkel'in muhafazakar bloğu ve SPD'nin resmi koalisyon görüşmelerine ilişkin anlaşmaya vardıkları taslakta yer aldı.


Merkel yeni koalisyon görüşmeleri konusunda anlaşmaya varılmasının ardından Hristiyan Sosyal Birliği (CSU) lideri Horst Seehofer ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) ldieri Martin Schulz ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.





"PARTİMİZE İSTİKRARLI BİR HÜKÜMET KURULMASINI TAVSİYE ETTİK"

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in muhafazakar bloğu ile Sosyal Demokratlar (SPD) resmi koalisyon görüşmelerine ilişkin taslak üzerinde anlaşmaya vardı. Merkel yaptığı açıklamada "Partimize istikrarlı bir hükümet kurulmasını tavsiye ettik" dedi.

Avrupa için yeni bir 'uyanış' ihtiyacı içinde olduğunu söyleyen Merkel 'yeni Alman hükümetinin Avrupa Birliği'nin geleceği konusunda Fransa ile bir anlaşmaya varacağından emin olduğunu' ifade etti.