Her 31 Aralık'ta Dünya basının gözdesi olan Avustralya'nın popüler kentlerinden Sydney'deki kutlamalar bu yıl büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Şehrin limanı ve köprüler üzerinde düzenlenen havai fişek gösterileri bu yıl sadece biletli izleyicilere açık olacak.





Yeni yıla dünyada ilk giren ülkelerden biri olan Avustralya’nın Sydney kentinde her yıl düzenlenen yılbaşı etkinliklerine bilet krizi damga vurdu… Sydney’de havai fişekli kutlamaları izlenebilecek 51 resmi noktadan 19’unda bilet uygulamasına geçilmesi tartışma yarattı.





Hickson Road ve Pyrmont bölgelerinde geçen yıl ücretsiz olan izleme noktalarından bu yıl 335 dolara kadar fırlayan ücretler talep edilmesi hem belediye kulislerinde hem de sosyal medyada tepki çekti. Sydney’nin sembolik belediye başkanı olarak görev alan Clover Moore, “Geçtiğimiz yıllarda ücretsiz olan bu noktalardan kutlamaları izleme ritüelinden para istemek saçmalık. Bu günlerde insanları bir araya getirmek ve şehrimizin güzelliğini kutlamak gerekirdi. Bu tamamen maddi kaygılarla yapılmış bir şey. Ücretsiz olması gereken bir şeyi paralı yapmak anlamsız” dedi.