İSTANBUL'a gelmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan Başaran Holding'e ait özel jet ülkenin güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin Şehrikürd kentine bağlı Durk Enar köyü yakınlarına düştü. Kazada 3'ü mürettebat 11 kişi hayatını kaybetti. Jetin kaptan pilotunun Beril Gebeş, ikinci pilotunun Melike Kuvvet, yolcuların Hüseyin Başaran’ın kızı 28 yaşındaki Mina Başaran ve 7 kız arkadaşı olduğu öğrenildi.

Mina Başaran, uçak kazasından 1 gün önce sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaşmıştı... Fotoğrafta şu isimler yer alıyor: Mina Başaran, Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh ve Sinem Akay.

BEKÂRLIĞA VEDA PARTİSİNDEN DÖNÜYORLARDI

Jetin Hüseyin Başaran’a ait olduğu öğrenildi. Jette Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran ve 7 kız arkadaşının bulunduğu belirtildi.

Mina Başaran’ın kız arkadaşlarıyla Dubai’ye ‘bekârlığa veda partisine gittiği ve dönüşte korkunç kazanın yaşandığı ifade edildi.

TEKNİK ARIZA NEDENİYLE ALÇALMA TALEP ETMİŞ

İran Ulusal Sivil Havacılık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, jetin yerel saatle 16.59’da İran hava sahasına girdiği, 18.09 civarında (TSİ 17.39 ) düştüğü belirtildi.

Açıklamada, pilotun bölgedeki İran hava trafik kontrol merkeziyle irtibata geçtiği, teknik arıza nedeniyle alçalma talep ettiği ardından jetin ani bir şekilde hız kaybederek radardan kaybolduğu bilgisi verildi.

8 KİŞİNİN CENAZESİ TESPİT EDİLDİ, KARA KUTU BULUNDU

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya konuşan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaleti Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Rıza Zahiri, gece saat 03.00 sıralarında arama kurtarma timinin olay yerine ulaştıklarını, dağcılardan oluşan timin, 8 cenazeyi teşhis ettiklerini söyledi.

Zahiri, 2 cenazenin yanık ve parçalanma nedeniyle teşhis edilemediğini 1 cenazenin ise arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Öte yandan Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti Vali Yardımcısı Cafer Meydani, düşen jetin kara kutusunun bulunduğunu bildirdi. Meydani, kara kutunun Kiyar ilçesindeki Helen Dağı'nda bulunduğunu kaydetti. Kutunun yasal işlemlerin ardından ve İran savcılığının izniyle Türkiye’ye teslim edileceği vurgulandı.

HELİKOPTER İNİŞ YAPAMADI

Jette yaşamını yitirenleri taşımak için sabah saatlerinde bölgeye giden helikopter arazinin engebeli olması nedeniyle iniş yapamadı. İran’ın resmi haber ajansı İRNA, bu gelişme üzerine, bölgeye karadan ulaşılacağını duyurdu.

Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği’nden edinen bilgiye göre, Türkiye’den ilgili yetkililer ile Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği’nden bir heyet olayı incelemek için bölgede bulunuyor. Bölgeye ulaşanlar arasında ölen bazı kişilerin aileleri de bulunuyor. Yaşamını yitiren kişilerin İran Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak incelemelerin ardından bugün Türkiye’ye gönderilmesi bekleniyor.

HAVA KUVVETLERİ'NİN İLK KADIN PİLOTLARINDAN

Jette Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarından Melike Kuvvet ile Beril Gebeş ile hostes olarak da Eda Uslu’nun görev yaptığı anlaşıldı. Jette bulunan yolcuların isimleri ise şöyle: Mina Başaran, Liana Hananel, Zeynep Coşkun, Jasmin Baruh, Aslı İzmirli, Ayşe And, Sinem Akay ve Burcu Urfalı.

ÜÇÜ BU YAZ EVLENECEKTİ

Zeynep Coşkun, Ayşe And ve Sinem Akay'ın bu yaz birer ay arayla evlenecekleri öğrenildi. Arkadaşların sırayla birbirlerinin bekârlığa veda partilerine katılmayı planladıkları gelen bilgiler arasında.

Son dakika: Türk özel jeti İranda düştü... Uçakta bulunan 11 kişi öldü

Burcu Gündoğar Urfalı: İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nde başladığı eğitimini, çift diploma programı ile Fashion İnstitute of Technology New York’ta 2011 yılında tamamladı. Mezun olma projesi ile ‘Critic’s Award’ alan ilk Türk öğrenci oldu. Hamileydi.

Sinem Akay: Mavi Jeans’in eski sahibi Çetin Akay’ın kızı Sinem Akay (27) ‘Casa di Denim’ adlı jean tasarım şirketinin kurucusuydu.

Jasmin Baruh Siloni: Takı tasarımcısı ve hamileydi.

Liana Hananel: Lily and Rose mayoları tasarımcısı, evli ve 4 aylık bir bebeği vardı.

Ayşe And: Klinik psikolog olan Ayşe And (30) nişanlıydı.

Zeynep Coşkun: Yeni nişanlanmıştı, bu yaz düğünü vardı.

Burcu Urfalı: Bug Uniform’un kurucusu.

Son dakika: Türk özel jeti İranda düştü... Uçakta bulunan 11 kişi öldüKabin memuru Eda Uslu, sosyal medya hesabında geçen cuma günü Kaptan pilot Melike Kuvvet ile akşam yemeğinde çektirdiği fotoğrafı paylaşmıştı.