Birleşik Kıbrıs Partisi Merkez Yürütme Kurulu, Ukrayna’da yaşananların dünyayı giderek soğuk savaş koşullarına taşıdığını belirterek, Rus işgalinin bir an önce durmasını talep etti. Savaş ve şiddet yoluyla hiçbir yere varılamayacağını dile getiren BKP Merkez Yürütme Kurulu, en erken zamanda ateşkesin sağlanması ve tarafların sorunlarını masada çözmelerini istedi.

NATO’nun, Rusya Federasyonu’na doğru bilinçli bir genişleme politikası içinde olduğunu, bununsa Rusya Federasyonu’nun güvenliğini tehdit eder noktaya ulaştığını belirten BKP Merkez Yürütme Kurulu, buna rağmen hiçbir ülkenin kendi stratejik çıkarlarını gerekçe göstererek, komşu ülkeleri işgal edemeyeceğini vurguladı.

Yurdumuz Kıbrıs’ın da NATO’nun darbe ve işgal siyasetlerinden nasibini aldığını, halkların yaşadığı acıları yüreklerinde hissettiğini dile getiren BKP  Merkez Yürütme Kurulu “İşgaller çare değildir ve bütün dünya halkları kardeştir” dedi.

Yaşananların, küresel emperyalist güçlerin paylaşım kavgası olduğunu dile getiren BKP Merkez Yürütme Kurulu, “Daha fazla sömürü ve kâr peşinde koşan çok uluslu tekeller, dünyayı cehenneme çevirmişlerdir” dedi.

BKP Merkez Yürütme Kurulu, Ukrayna ve Rusya Federasyonu’nu savaşı durduracak ateşkes antlaşmasını imzalamaya ve aralarındaki sorunları görüşme masasında çözmeye çağırdı.