Britanya'nın Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) Test ve Takip Sistemi'nin 7-10 gün boyunca 16 bin enfekte kişinin temasta bulunmasına set çekmesini ve kendilerini karantinaya almasını sağlamasını engelleyen hatayla ilgili hükümet 'sorunun niye daha erken tespit edilmediğine' dair soruşturma açtı.

İngiliz basınına 'fiyasko' olarak yansıyan İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu'nun koronavirüs pozitif vaka açıklamalarında 25 Eylül ile 2 Ekim arasında 16 bin vakanın kayda geçmemesiyle ilgili soruşturma açıldı. 

Britanya'nın Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) Test ve Takip Sistemi'nin 7-10 gün boyunca 16 bin enfekte kişinin temasta bulunmasına set çekmesini ve kendilerini karantinaya almasını sağlamasını engelleyen hatayla ilgili Boris Johnson'ın (BoJo) başbakanlığındaki Muhafazakar Parti hükümetinden 'bilgisayarlardaki teknik arıza nedeniyle' açıklaması gelmişti.

Tam da Britanya'daki koronavirüs vakalarının günde 10 bini geçme eğilimine girdiği ve yeni önlemlerin devreye girdiği sırasında gerçekleşen 'sayım fiyaskosuyla' pandemiyle mücadelesinin inandırıcılığı sorgulanan hükümetten soruşturma açıklaması geldi.

Başbakan Boris Johnson'ın sözcüsü, 16 bin vakanın kayıtlara geçmesini geciktiren teknik arızanın neden daha önce fark edilmediğine dair soruşturma açıldığını duyurdu.

Sözcü "Pozitif test sonuçlarını raporlama tablosuna nakletme sürecinde oluşan teknik arıza çözüldü ve tüm vakalar, temas takip sistemine geçildi. Sorunun niye daha erken tespit edilmediğine dair bir soruşturma yürütülmektedir" dedi.