Salı günü 00:15 sularında Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonu sonucu sınırdaki Daşkesen, Kelbecer ve Laçın ilçelerinde çatışmaların başladığını duyurdu. Farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği bildirildi. Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşandı.

Ermenistan'a ait 2 adet S-300 ve tank konvoyunun vurulması Ermenistan'ı şaşırttı.

İki tarafta da kayıplar olduğu haberinin yanı sıra Azerbaycan ordu birliklerinin devlet sınırının görüş bölgesine ateş açtığı,  bunun sonucunda sivil altyapıya zarar verdiği iddiasıyla Ermeni telgraf kanallarında yayılan provokatif bilgilerin hiçbir dayanağı olmayıp gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

ABD: TANSİYONU DÜŞÜRÜN

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, ABD'nin bölgeden gelen haberlerden dolayı derin endişe duyduğunu belirtirken Uzun zamandır söylediğimiz gibi, bu sorunun askeri bir çözümü olamaz. Her türlü askeri çatışmaya derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaşananların, 2. Karabağ Savaşı sonrasında Ermenistan ve Azerbaycan arasında meydana gelen en büyük çatışma olduğu belirtiliyor.