Twitter’ın ardından Facebook da Trump'ın hesabını geçici olarak blokladı, ABD Kongresi'ni işgal eden protestoculara hitaben konuştuğu ve seçimlerde hile olduğunu iddia ettiği videoyu kaldırdı.
Twitter'ın ardından Facebook da, bir dayanağı olmadan seçimin hileli olduğunu iddia etmeye devam eden ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını geçici olarak 'kilitledi'.

Hesabı 24 saatliğine engelleyen Facebook, Trump'ın ABD Kongresi'ni işgal eden protestoculara hitaben konuştuğu ve seçimlerde hile olduğunu iddia ettiği videoyu da kaldırdı.

Facebook "Kaldırdık çünkü süregiden şiddeti dindirmek yerine bunu körükleyeceğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

YouTube da "seçimlerin hileli olduğunu yaymaya yönelik kuralları ihlal ettiği" gerekçesiyle videonun platformdan kaldırıldığını açıkladı.

Twitter Trump'ın seçimlerin hileli olduğunu iddia eden video paylaşmasının ardından, Trump'tan topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle üç mesajını kaldırmasını istediklerini ve 12 saatliğine hesabını kilitlediklerini açıkladı.

Twitter, kaldırılması istenen mesajların silinmemesi halinde, hesabın kilitli kalmaya devam edeceğini söyledi.

Twitter'dan yapılan açıklamada, "Washington DC'de eşi benzeri görülmemiş, süregelen şiddet olayları sonucunda, @realDonaldTrump tarafından bugün erken saatlerde atılan üç Tweet'in politikalarımızı defalarca ve ciddi şekilde ihlal etmesinden dolayı kaldırılmasını istedik" denildi.