İspanya'da bir süredir tartışılan "4 günlük hafta" uygulamasının sonbaharda hayata geçmesi bekleniyor. Bu gelişme sadece İspanyolları değil tüm dünyayı heyecanlandırdı. Uygulamayı savunanlar çalışanların verimliliğinden psikolojisine kadar her şeyin olumlu etkileneceğini belirtiyor. Gerçekten öyle mi? Uzmanına sorduk...

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca çalışanın hayali İspanya'da gerçek oluyor. 4 iş günü ve 3 tatil gününden oluşan haftalar, İspanya'da pilot uygulamayla başlıyor. Şimdilik sınırlı bir süreliğine ve sadece isteyen şirketlerin katılımıyla başlayacak olan pilot uygulamanın başarılı olması halinde 4 gün çalışma ülke geneline yayılabilecek ve kalıcı olabilecek.

İspanya'da 4 günlük hafta uygulaması ilk kez bu yıl ocak ayında gündeme gelmişti. Ülkenin sol partilerinden Mas Pais'in hükümete sunduğu tasarının kabulünün ardından tarafların uygulamaya dair müzakereleri devam ediyordu. Mas Pais Partisi Başkanı Inigo Errejon, dönem dönem kişisel Twitter hesabından süreçle ilgili gelişmeleri vatandaşlar ve dünyayla paylaşıyordu.