Şirket tarihindeki en ünlü eserler, Avrupa’nın çeşitli yerlerinde yeniden sergilenecek.

Walt Disney, 16 Ekim 1923’te, Disney Brothers Cartoon Studio’yu kurdu.

Bambi’nin yaratıcısı stüdyo, zaman içerisinde kendi lunaparkını ve kendi kanalını kurarak çalışmalarında büyük bir çeşitlilik yaşadı.


Walt Disney Şirketi Avrupa, Ortadoğu ve Afrika sorumlusu Nicole Morse, “Son 100 yılda Disney’in ne kadar değiştiğini gördük. 1928 yılında Mickey Mouse’un sesli animasyon filmiyle başladık ve şimdi Disney Plus platformu sizlerle birlikte” dedi. 


Disney, 2023 yılı boyunca şirkette üretilen film karakterlerine odaklanarak Disney 100 isimli bir program başlatacak. Program dahilinde Disney, Hollywood Sound Orchestra ile Avrupa’da turneye çıkacak. Turnede Beauty& the Beast (Güzel ve Çirkin), Mary Poppins, Encanto (Enkanto), Pixar, Star Wars ve Marvel dünyasından karakterler yer alacak.

St. HİLARİON KALESİ’NDEN ESİNLENDİ

Walt Disney ”Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” adlı çizgi filminde St. Hilarion Kalesi’nden esinlendi.

Walt Disney’in ”Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” adlı çizgi filmi tasarlarken esinlendiği St. Hilarion Kalesi’nin bir peri masalından çıkmış gibi duran mistik havasının birçok sanatçıya da ilham kaynağı olduğu kaydediliyor.

Ayrıca, Disney çizgi filminde resmedilen kulelerin, kaledeki kulelerle büyük benzerlikler gösterdiği ifade ediliyor.

Orta Çağ’a ait etkileyici mimariye sahip olup adını kalede yaşadığı belirtilen azizden alan St. Hilarion Kalesi’nin bilinen diğer adı ise Dieu D’Amour.

Ada halkını, 7. yüzyılda başlayıp 10. yüzyıla kadar aralıklara süren saldırılara karşı uyarmak ve korumak için dağlardaki en yüksek noktalarda gözetleme noktası amacıyla yapılan kaleler zincirinin halkası olan kalenin, Aslan Yürekli Richard’ın 1191’de Ada’yı ele geçirdiği zaman var olduğu, yazılı kaynaklarda yer alıyor