Pentagon, ABD ordusunun salgın için tüm hazırlıklarını yaptıklarını ifade ederek, salgının aylar sürebileceğini belirtti. Pentagon adına konuşan Genelkurmay Başkanı Milley "Salgın yaz ortasına kadar sürebilir" dedi.

Pentagon binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, "Bunun en azından birkaç ay süreceğine dair planlama yapmamız gerektiğine inanıyorum, gerekli tüm önlemleri aldık" dedi ve ekledi: En sonunda, birkaç aylık periyottan sonra bu salgını atlatacağız.

"SALGIN YAZ ORTASINA KADAR SÜREBİLİR"
Aynı basın toplantısında konuşan ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, salgının ne kadar süreceğinin belli olmadığını ve diğer ülkelerin modellerine bakıldığında yaz ortasına kadar devam edebileceğini söyledi. Milley, "Bu modeller ABD için geçerli mi bilmiyorum ama geçerliyse Temmuz ayına kadar olabilir" dedi.

ABD'DE SON DURUM
Öte yandan ABD ordusunda, uçak taşıyıcı gemi Theodore Roosevelt'te görev yapan üç Bahriyeli askerde yeni tip koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Gemi, 15 gün kadar önce Vietnam'da demirlemişti.

ABD'de şu ana kadar 50 binden fazla kişide virüs tespit edildi ve 600'den fazlası hayatını kaybetti.