Sinovac web sitesi Türkiye’den erişime kapatıldı! Koronavirüs aşılarından biri olan ve Çin aşısı diye adlandırılan aşıyı üretmekte olan şirket Sinovac’ın web sitesi Türkiye’den erişime kapatıldı. COVID-19 aşılarından Türkiye’nin de almış olduğu Sinovac, geçtiğimiz günlerde Türkiye merkezli olduğu bilinen ve ‘Robot Ayyıldız‘ ismiyle hitap edilen grup tarafından hacklenmişti. Firmanın ülkemize erişimin kapatılma kararı almasının nedeni olarak bu gösterilmekte.

Sinovac web sitesi Türkiye’den erişime kapatıldı, konu hakkında resmi açıklama gelmedi

Dünya geneline satışları başlanan ve pek çok ülkeye ulaşan Çin aşısının üreticisi Sinovac’ın web sitesine Türkiye’den erişmek isteyen kullanıcıların karşısına ”HTTP Error 403” yazısı çıkıyor. Bu kodun anlamı ise kullanıcı IP adresinin siteye erişim izni olmadığını belirtiyor.

Ülkemizde geçtiğimiz günlerde uygulanmaya başlayan aşının üreticisi Sinovac, web sitesine getirdiği erişim engeli ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapmadı. Fakat bu karar, ‘Root Ayyıldız’ isimli Türkiye merkezli grubun, Sinovac’ın web sitesini hacklemesiyle bağlantılı olduğu düşünülüyor. Bu tarz yeni saldırılara karşı önlem alma niteliğinde atılmış bir ‘erişim engeli‘ adımı olarak görülüyor.

Ayrıca ilaç firmasının web sitesine VPN ile erişilebiliyor.

Türk hacker grubu, Sinovac’ın web sitesine Türkiye ve Doğu Türkistan bayrağı yerleştirdi

Root Ayyıldız isimli grubun Sinovac’ın web sitesini hackleme nedeni ise; Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine uyguladığı zulüm. Hacker grubu, Çinli ilaç firmasının sitesine Türkiye ve Doğu Türkistan bayrağı yerleştirip ve ”Al bayraktan, Gök bayrağa selam olsun. Cuma namazını Çin Seddi’nde kılmayı nasip et yarabbi. Ruhum bedenim ve fikrim her şey Müslüman Türk milletine feda olsun.” açıklamasını ekledi.