Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Aclan: "Türk hükümetinin; hükümetimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik süregelen saldırgan tutumu nedeniyle Türkiye'ye dair; ithalat, yatırım ya da turizm dahil her şeye boykot uygulamak, her Suudi tüccar ya da tüketicinin sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.

Cumartesi günü Twitter'dan açıklama yapan Aclan: "Türk hükümetinin; hükümetimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik süregelen saldırgan tutumu nedeniyle Türkiye'ye dair, ithalat, yatırım ya da turizm olsun her şeye boykot uygulamak her Suudi tüccar ya da tüketicinin sorumluluğudur" dedi.

Konuyla ilgili Türkiye'deki resmi makamlardan şu zamana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

İki ülke arasında ticaret yapanlar, Ankara ile Riyad arasındaki gerilimin bölgesel iki güç arasındaki ticarete engel olduğunu belirtiyor.

Bazı Suudi ve Türk tüccarlar bir yıldan uzun süredir Türkiye'den ithal ürünlere gayri resmi boykot uygulandığını ifade ediyorlardı.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ilişkiler son zamanlarda dış politika ve İslamcı gruplara yönelik tutum nedeniyle gerildi. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018 yılında Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda öldürülmesi gerilimi tırmandırmıştı.