Resmi olarak tanınmayan Dağlık Karabağ’da çatışan taraflar, çatışmalar sonucu ölen ve yaralananların sayılarına ilişkin açıklama yaptı.

Ermenistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada; 19 kişinin hayatını kaybettiği, 80 kişininse yaralandığı belirtildi. Sağlık Bakanı Arsen Torosyan, yaptığı basın açıklamasında ’19 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 kişinin de yaralandığını söyledi.

Azerbaycan Başsavcılığı ise; 27 ölen ve 141 yaralanan vatandaş hakkında bilgi verdi. Kurumun açıklamasında: “27 Eylül'den bugüne kadar Ermeni tarafının Azerbaycan'ın yerleşim yerlerine açtığı ateş sonucu; 27 sivil, hayatını kaybetti; 141 kişi yaralandı.” denildi. Açıklamada ayrıca 63 sivil tesisin ve 376 konut binasının hasar gördüğü vurgulandı.

Tanınmayan Dağlık Karabağ’ın savunma makamı ise 21 yeni kayıp olduğunu, böylelikle toplam ölü sayısının 240’a ulaştığını öne sürdü.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında on yıllardır devam eden Dağlık Karabağ krizi, şiddetlenen çatışmalarla 27 Eylül’de bir kez daha alevlenmişti.

Ermenistan da Azerbaycan da çatışmaları başlatanın karşı taraf olduğunu savunuyor. Çatışmalar nedeniyle olağanüstü hal ve seferberlik ilan eden her iki tarafın da kayıpları olduğu biliniyor.

Ancak çatışmaların başından bu yana ilk kez dün akşam tarafların karşılıklı olarak sürdürdüğü bombardımanların yoğunluğu azaldı. Hatta Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Dağlık Karabağ’da dün geceki durumu ‘sakin’ olarak tanımladı.

Erivan ile Bakü; hukuken Azerbaycan’ın, fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.