Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, bir pandemi tespit aracının geliştirilmesini desteklemek için New South Wales Üniversitesi'ne (UNSW) 4 milyon dolar değerinde USD Coin (USDC) bağışladı.

Bu bağış, Buterin'in Shiba Inu memecoin projesi (SHIB) ve Crypto Relief ile ortaklaşa Balvi Filantropik Fonu adlı kendi kendini tanımlayan “kusursuz bir anti-COVID çabasının” bir parçası.

Fonlar, erken pandemik uyarı işaretleri oluşturmak için yapay zeka (AI) ve açık kaynaklı verileri kullanan OISNT tabanlı EPIWATCH aracının geliştirilmesini destekleyecek.

Kirby Enstitüsü Profesörü ve Biyogüvenlik Araştırması başkanı Raina MacIntyre tarafından oluşturulan araç, artan sağlık sorunlarına işaret edebilecek herhangi bir değişikliği tespit etmek için sosyal medya ve haber raporları da dahil olmak üzere halka açık milyonlarca çevrimiçi veriyi tarıyor.

Buterin, pandemi tespitini hızlandırmak için verileri merkezi olmayan ve açık bir şekilde paylaşmanın önemini vurgulayan Buterik;

“Kamuya açık verilerin açık analizi, genellikle yalnızca hükümetler ve diğer yüksek teklif verenler tarafından kullanılabilen ancak halka kapalı olan daha müdahaleci izleme biçimlerine mükemmel bir alternatiftir.”

“Buna karşılık, kamuoyunun üyeleri de dahil olmak üzere araştırmacıların dünya çapında işbirliği içinde çalışmasına olanak tanıyan bir açık kaynak ve açık erişim yaklaşımı, nerede başlarlarsa başlasınlar yeni pandemileri tespit etmek için daha kolay geliştirilebilir ve ölçeklenebilir” dedi.

Finansman, UNSW'nin Kirby Enstitüsü tarafından yönetilen yeni adı Shiba Inu Açık Kaynak İstihbarat (OSINT) Girişimi'ne tahsis edilecek.

Ethereum ise son 24 saatte %15 büyüme göstererek şu anda arsinex.com’da 2,123 dolar seviyesinden işlem görüyor.