Milli Eğitim ve Kültü Bakanı Olgun Amcaoğlu, yüksek öğrenimin ülkeye yarattığı 1.6 milyar dolarlık katma değerden bahsederek öğrencilerin gelmesinin önemine değindi.

TAK’a açıklama yapan Amcaoğlu, yurtdışında yaşayan 70 bine yakın aktif yabancı uyruklu öğrencinin adaya gelmesi için girişim başlatıldığını dile getirdi. Amcaoğlu, devletin kontrolü ve denetiminde olan yükseköğrenimde öğrencilerin karantina süreci yaşadıktan sonra okullarına sağlıklı şekilde başlamalarının önemine dikkat çekerek, bu çalışmanın yapıldığını ve şu an için de 6 bin öğrencinin adaya geldiğini belirtti.

Hedef ay sonuna kadar 14 bin öğrenci…


Ay sonuna kadar 14 bin öğrencinin adaya gelmesinin planlandığını, devamında da 17 bin 500 kişinin adaya gelerek yüksek öğrenimde kaliteli mezuniyet yaşanması için uygulamalı derslerin yapılmasının sağlayacaklarını dile getiren Amcaoğlu, tüm dünyaya KKTC’nin sağlıklı bir ülke olduğunu ve bu ülkede yüksek öğrenimde okuyanların risklerinin en az seviyede olduğu mesajını vermek istediklerini söyledi.
Amcaoğlu, yükseköğrenimde yüz yüze eğitimin başlamasının ardından da turizm hizmetlerinin önünün açılmasının sağlanacağını kaydetti.
Haziran ayından sonra doğru aşı stratejisi ile ülkenin hizmetler sektörünün ve altındaki tüm sektörlerin ayağa kalkacağını ve iktisadi anlamda küçük ve orta ölçekli işletmelerde yaşanan sıkıntıların da aşılacağını dile getiren Amcaoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın başarısız olma gibi bir lüksü olmadığından doyalı tüm engellerin kaldırılması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirtti.