Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü öğrencisi Hasan Doğan, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda birincilik ödülü kazandı.


Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden Hasan Doğan TRT’de düzenlenen “Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda        birinci oldu. Doğan, Ankara’da düzenlenen ödül töreninde ödülünü, DAÜ Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanife ALİEFENDOĞLU ile birlikte aldı.


TRT’nin nitelikli medya çalışanı yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla üniversitelerin iletişim fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencileri arasında düzenlediği “Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nın ödül töreni Bahçelievler Arı Stüdyosu’nda yapıldı.

Yarışmaya çok sayıda öğrenci katıldı

“Radyo Yayıncılığı”, “Televizyon Yayıncılığı”, “Sesli Görüntülü Haber Yayıncılığı” ve “Yeni Medya Yayıncılığı” ana kategorilerinde düzenlenen yarışmaya bu yıl 35 üniversiteden 351 öğrenci 211 eserle katıldı. Yarışma, Türkiye'nin yanı sıra Balkanlar, Orta Asya ülkeleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) üniversitelerde iletişim alanında eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlendi. “Sosyal Medya Projesi" alanında ise Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Hasan Doğan “Dedebiyat” adlı eseriyle birincilik ödülüne layık görüldü.

 



TRT’nin 3 yıldır düzenlediği “Geleceğin İletişimcileri Yarışması”na Yeni Medya dalından sosyal medya projesi www.dedebiyat.xyz ile katılan ve birincilik ödülü alan Hasan Doğan yaptığı proje ile sosyal medyadaki clickbait (tık yemi) kullanarak tamamen bir farkındalık yaratmaya çalıştı. Sitenin içeriğinde büyük gazetelerin ve haber sitelerinin sosyal medyada tık alabilmek için yaptığı içi boş ya da alakasız haberleri göz önüne alarak topluma faydalı olabileceğini düşündüğü kitap alıntıları yer alıyor.

 

Kazandığı ödül ile ilgili açıklama yapan Hasan Doğan canlı yayında bir konuşma yaparak “Projemde bana destek olan DAÜ’de proje danışmanlığımı yapan Araştırma Görevlisi Sertaç Özdemir’e çok teşekkür ediyorum. Benimle Ankara’ya kadar gelen Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu’na ayrıca şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Daha sonra, ödül töreni diğer katılımcıların sahneye davet edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.