Güzelyurt Bölgesin’de 2016 yılında eğitim ve öğretime başlayan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi eğitim alanında hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Güzelyurt Bölgesine yapılan en büyük yatırım olan üniversite 2017 yılı içinde Türkiye Yükseköğrenim (YÖK) denkliğini almasıyla birlikte Türkiye’ den de öğrenci kabulüne başlamış olup eğitim ve öğretim faaliyetlerini hızla geliştirmektedir.

KIBRIS SAĞLIK ve TOPLUM BİLİMLERİ (KSTU) Genel Sekreteri Yücel YÜKSEL’ in vermiş olduğu bilgi doğrultusunda geçen yıl 37 kişi olan Fantom Diş laboratuvarı  bu yıl 100 öğrenciye çıkmıştır.

Üniversite son günlerde büyütülmüş ve teknik donanımları en üst teknolojik eğitim malzemeleri ile donatılmış olup,ayrıca öğrenci yoğunluğu ve Diş Hekimliği fakültesine olan yoğun talep ve ilgiden dolayı da Diş Hekimliği bölümü için ekstra yeni 100 öğrenci kapasiteli laboratuvar yapılmıştır, yapılan bu ek laboratuvarlar ile öğrenci kapasiteni 200’ ün üzerine çıkartmıştır.

Genel Sekreter Yücel YÜKSEL’ ile yapmış olduğumuz görüşmede Sn. YÜKSEL büyük bir adım atılarak 40 hasta kapasiteli Diş Hekimliği Kliniği ve ameliyathanelerinde değindi.

Sağlık Bakanlığından almış oldukları izin ile Güzelyurt’ ta hasta bakmaya başlayacak olan üniversite, yeni yapılacak olan Güzelyurt Devlet Hastanesinde çok büyük destek olacak.



Toplum Bilimleri alanında da büyük adımlar atan üniversite Psikoloji bölümü öğrencileri için Psikoloji Simule  Laboratuvarı kurduklarını ve üniversite bünyesinde psikolog kliniği açmak için gerekli adımları attıklarını belirtti, Sn. Genel Sekreter Sağlık Bakanlığı’nın izin verilmesi halinde halkımıza psikolog desteği de verileceğini kaydetti.

Sağlık ve Toplum Bilimleri alanında hızla gelişmeye devam eden Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi fiziki alt yapısı ve teknolojik eğitim alanlarıyla öğrencilerine üst düzey eğitim vermeye devam edecektir.(MHA)