Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Cumali Kınacı, rektör danışmanı Dr. Aslı Kanan ve genel sekreter Dursun Koç’u kabul etti.

“İTÜ KKTC Kampüsü Yeni Erenköy Yerleşkesi’nin ana kampüs olarak eğitim hizmetine açılacak olması, varlığımıza güç katacaktır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Cumali Kınacı, rektör danışmanı Dr. Aslı Kanan ve genel sekreter Dursun Koç’u kabul ederek görüştü.

Kabuldeki konuşmasında, KKTC’nin 39. kuruluş yıl dönümünü kutladığımızı belirten Cumhurbaşkanı Tatar, gelinen aşamada ülkemizin bir eğitim adası olduğunu ve markalaştığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkemizde okuyup mezun olmuş öğrencilerin, dünyanın farklı bölgelerinde yüksek mevkilerde görev yaptıklarını ifade ederek İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ülkemizde kampüs kurmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Kampüsü’nün Yeni Erenköy Yerleşkesi’nin ana kampüs olarak eğitim hizmetine açılacak olmasının, varlığımıza güç kattığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Tatar, bu projenin Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle hayata geçtiğini dile getirdi. 

Aşama aşama geliştirilen siyasi zeminde böyle bir yatırımı, milli mücadelemize ve siyasi duruşumuza hizmet edecek bir yatırım olarak değerlendirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, kendisine yapılan bu anlamlı ziyaretten dolayı teşekkürlerini sundu.