Spor ayakkabı, spor giyim ve aksesuar üreten çok uluslu Alman şirketi Adidas Salı günü yaptığı açıklamada, şirketin metaverse için bir çapraz oyun avatar platformu olan Ready Player Me ile işbirliği yaptığını duyurdu. Adidas ve Ready Player Me, Adidas Originals'ın Ozworld ayakkabı koleksiyonunu içeren, kişilik tabanlı, yapay zeka tarafından oluşturulan bir avatar oluşturma platformunu piyasaya sürecek.

Ready Player Me teknolojisi, insanların tek bir kimlikle farklı sanal metaverse dünyalarını keşfetmelerine olanak tanıyor. Adidas Originals'ın piyasaya sürdüğü platform, şirketin yeni çıkan Ozworld ayakkabı serisiyle bağlantılı.

Ozworld adını taşıyan fütüristik spor ayakkabılar ilk olarak doksanlarda piyasaya sürülmüştü ve dinamik bir adipren yastıklı dış taban ve üst kısım içermekteydi. Adidas müşterileri Adidas Ozworld markasını kullanan metaverse avatarları oluşturabilecekler.

Adidas Salı günü yaptığı açıklamada, "Her avatar, Ready Player Me ile bir ortaklık aracılığıyla web'de dolaşabilecek" dedi. "Bu, platformun sınırlarını zorlayan ilk marka ortaklığı ve 1.500'den fazla farklı metaverse uygulaması ve oyununda avatarlarla birlikte çalışabilirlik sunuyor."