Almanya'daki en büyük bankacılık kurumlarından biri olan Commerzbank, bu yılın başlarında yerel bir kripto lisansı için başvurduğunu doğrulayarak, büyük bir bankanın ülkede ilk kez kripto para birimlerine yöneldiğini işaret etti.

Commerzbank'tan bir sözcü, yerel medya kuruluşu Börsen-Zeitung'a “2022'nin ilk çeyreğinde kripto lisansı için başvuru yapıldığını” doğruladı. Başvuru onaylanırsa banka, kripto varlıklarının muhafazası ve korunması ile birlikte değişim hizmetleri sunmaya yetkili olacak.

Commerzbank, 18 milyondan fazla müşteriye ve 70.000'den fazla kurumsal müşteriye hizmet veriyor ve kripto para biriminin kurumsal müşteri tabanını hedef alacağı bildiriliyor.

1 Ocak 2020'den bu yana, Almanya'da kripto para birimi hizmetleri sunmak isteyen herhangi bir işletme, önce BaFin olarak da bilinen Federal Mali Denetleme Kurumu'ndan onay almak zorunda. Şu anda sadece dört şirketin kripto onayı bulunuyor ancak BaFin, kripto işlerini yürütmek isteyen firmaların beklemede olan 25'ten fazla başvurusu olduğunu belirtiyor.

Diğer büyük bankalarla dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) güvenlik kredisi platformunda ilk işlemlerin bazılarını da gerçekleştiren Commerzbank, 2018'den bu yana blokzincir projelerinde yer alıyor.

Banka Ağustos 2021'de, sanat ve gayrimenkul gibi mevcut varlık sınıfları için blokzincir tabanlı dijital pazarlar geliştirmek için bir ortaklığa da girişti.

Almanya, 2021'de bir dizi reform ve düzenleme ile blokzincir teknolojisi ve kripto para birimlerinin daha fazla benimsenmesini sağladı. Alman yatırımcılar da kriptoyu benimsemeye oldukça hevesli. Mart ayında yayınlanan bir rapor, Almanların %44'ünün "kripto para birimlerine yatırım yapmaya motive olduğunu ve "Alman kripto yatırımcılarının %37'sinin bir yıldan fazla bir süredir kripto para ticareti yaptığını" ortaya koydu.