Altın fiyatları, Koronavirüs aşısına ilişkin olumlu gelişmeler ve ABD'de beklenenden daha iyi çıkan imalat sektörü verisinin güveni güçlendirmesi ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi azaltması sonucu geriledi.

Pfizer Inc. ve BioNtech SE'nin ilk testler, aşının güvenli olduğunu gösterdi ve hastaların antikor üretmesine yol açtı. Diğer taraftan, ABD'de ISM'in açıkladığı imalat göstergesi Haziran ayında bir yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı ve bu durum, Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından büyümenin yeniden başladığını işaret ediyor.

Öte yandan, toplantı tutanaklarına göre, Fed yetkilileri Haziran ayındaki toplantıda getiri eğrisi kontrolü taahhüdünde bulunmaya hazır olmadıklarını işaret ettiler, ancak önümüzdeki aylarda faizlerin ve varlık alımlarının izleyeceği yol konusunda daha fazla sözlü yönlendirme yapma yönünde istekli olduklarını gösterdiler.

Spot altın yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 11:12'de ons başına 1,767.29 dolara geriledi. Fiyatlar Çarşamba günü 1,789.28 dolar ile Ekim 2012'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.6 aşağıda kapandı.

Altın vadeli kontratları Comex piyasasında, Çarşamba günü ons başına 1,807.70 dolar ile Eylül 2011'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.2 düşerek 1,775.90 dolara geriledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.5 düşerken, platin yüzde 0.3 ve paladyum yüzde 0.1 değer kazandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.3 düştükten sonra yatay seyretti.

Kaynak: Bloomberg HT