AMC Theatres CEO'su Adam Aron, kripto paraların diğer birkaç dijital ödeme yöntemiyle birlikte son zamanlarda çevrimiçi ödemelerinin yüzde 35'ini oluşturduğunu belirtti.

Popüler sinema zinciri, Kasım ayında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC) için çevrimiçi ödeme desteğini ilk kez başlattıktan sonra yavaş yavaş çeşitli kripto benimseme adımları üzerinde çalışıyor.

AMC Theatres geçtiğimiz ay mobil uygulaması aracılığıyla da Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) ödemeleri için destek eklemişti.

9 Mayıs’ta firmanın 2022 birinci çeyreği kazanç raporunun bir parçası olarak konuşan Aron;

“Kripto para birimlerinde ödeme kabul etmemiz için gerekli olan aynı yazılım Apple Pay, Google Pay, Paypal, Bitpay ve Venmo dahil olmak üzere diğer ödeme türlerini de kabul edebilmemizi sağladı. Birlikte ele alındığında, bu çeşitli yeni ödeme seçenekleri, etkileyici bir şekilde, son zamanlarda toplam çevrimiçi ödemelerimizin yaklaşık yüzde 35'ini temsil ediyor” dedi.

AMC'nin NFT girişimleri hakkında konuşan Aron, şirketin bu yıl başlatılan veya üzerinde çalışılmakta olan sekiz farklı programı olduğunu da belirtti ve bu teknolojinin AMC'nin "sinema bileti satışını teşvik etmesine" zaten yardımcı olduğunu kaydetti.