Asya hisse senetleri, yatırımcıların Koronavirüs salgını ve Çin – ABD gerginliği bağlamında küresel ekonomiye ilişkin karışık verileri değerlendirmesiyle yeni çeyreğe cansız bir başlangıç yaptı.Japonya hisse senetleri ülkedeki büyük üreticiler arasında güvenin 2009'dan beri en düşük seviyeye gerilemesinin etkisiyle düşük hacimli işlemlerde geriledi. Şanghay, Sydney ve Seul hisse senetleri yükseldi. Hong Kong tatil nedeniyle kapalı olacak. S&P 500 Endeks vadelileri, ABD tüketici güveninin 2011'den beri en güçlü artışını kaydederken, dayanak endeksin ikinci çeyrekte yüzde 20 yükselmesinin ardından düştü. ABD Hazine tahvilleri düştü ve dolar yatay seyrediyor. Spot altın ons başına 1,800 dolara yaklaştı. Traderlar Hong Kong'a yönelik yeni ulusal güvenlik yasasını değerlendiriyor.

Yatırımcılar yeniden açılma ve ekonomik toparlanmayı riske atan virüs enfeksiyonlarındaki hızlanmayı takip ediyor. ABD'de enfeksiyon hastalıkları uzmanı Anthony Fauci davranışların değişmemesi durumunda günlük yeni vaka sayısının 100 bini aşabileceği uyarısında bulundu. Fed Başkanı Jerome Powell Salı günü Kongre'ye yaptığı konuşmada Koronavirüsü kontrol altına almanın ABD ekonomisinin toparlanması için kritik önemde olduğunu belirtti.

Northern Trust baş yatırım stratejisti Jim McDonald, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta “Birçok iyi haberin fiyatlanmış olduğunu düşünüyoruz. Piyasa “V” şeklinde bir toparlanma olacağı konusunda iyimser. Bu nedenle büyük eyaletlerin yeniden açılmalarında yaşanan duraksamaların ekonomik etkilerini göstermesiyle biraz hayal kırıklığı riski var.” dedi.

ABD hisse senetleri Federal İletişim Komisyonu'nun Huawei Technologies Co. ve ZTE Corp.'u ulusal güvenlik tehdidi olarak belirlemesinin ardından Salı günü kazançlarını azalttı.

HİSSE SENETLERİ

S&P 500 Endeks vadelileri, dayanak endeksin Salı günü yüzde 1.5 yükselmesinin ardından Tokyo saatiyle 13:33'te yüzde 0.2 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.7 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yaklaşık yüzde 1 yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.6 arttı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.7 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.4 yükseldi.
DÖVİZ

Yen yüzde 0.3 artıda dolar karşısında 107.69'dan işlem gördü.
Offshore yuan 7.0615'ten alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi 1.1239'da fazla değişmedi.
TAHVİLLER

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.67'ye yükseldi.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 5 bp artarak yüzde 0.92'ye tırmandı.
EMTİA

WTI petrol yüzde 1.1 yükselerek varili 39.7 dolar oldu.
Altının onsu 1,784.43 dolar oldu.
Kaynak: Bloomberg HT