Austin Texas Belediye Başkanı Steve Adler, iki yeni girişim önererek blokzincir teknolojisinin ve kripto ödemelerinin şehre neler katabileceğini araştırıyor.

İlk girişim, Austin’in blokzincir teknolojilerinin faydalarını teşvik etmesini ve teknolojik ekosistemde “eşitliği, çeşitliliği, erişilebilirliği ve katılımı teşvik etmesini” sağlamayı amaçlıyor. Bu amaçla May Adler, şehir yöneticisini akıllı sözleşmeler, tedarik zinciri yönetimi ve sigortadan sanat, medya, bağış toplama ve kimlik doğrulamaya kadar 20 alanda şehrin Web3 ve blokzincirini nasıl kullanabileceğini araştırmaya yönlendirdi.

Adler “Şehir Yöneticisi, şehir yönetimi içinde ve genel olarak toplulukta blokzinciri ve diğer Web3 ile ilgili teknolojiler, protokoller ve uygulamalar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere yeni teknolojilerin yaratılmasını ve geliştirilmesini destekleyen bir ortam yaratmaya yardımcı olmasını sağlamaya yönlendirildi.” Dedi.

Belediye Başkanı Adler'in ikinci girişimi, şehir yöneticisine şehrin Bitcoin (BTC) ve kripto para ile ilgili politikaları nasıl benimseyebileceği konusunda bir "doğru bilgi bulma çalışması" yürütmesini emrediyor. Bu çabalar sayesinde, Belediye Başkanı Adler, Austin sakinlerinin faturalarını yasal olarak kripto ile ödemelerinin yollarını bulmak istiyor gibi görünüyor.

İki girişimin başarısı, yeni uygulamaların Austin sakinlerinin günlük yaşamları üzerindeki etkisinin düzeyine bağlı olacak. Teklifler, 24 Mart'ta belediye meclisi tarafından oylanacak.