Brezilya'da kripto para birimleri için tarihi bir gün. Brezilya Senatosu, ülkenin kripto para birimlerini düzenleyen ilk tasarısını, ülkenin kripto endüstrisi için düzenleyici bir çerçeve oluşturulması için zemin hazırlayacak bir genel oturumda onayladı.

Tasarının ülkede yasalaşması için Temsilciler Meclisi tarafından onaylanması ve ardından Başkan Jair Bolsonaro tarafından imzalanması gerekiyor.

Projeyi onaylayan oturuma başkanlık eden Senato Başkanı Rodrigo Pacheco "Projenin raportörü Senatör Irajá'yı bu önemli yasa tasarısının burada Senato Genel Kurulunda onaylanmasından dolayı tebrik etmek istiyorum" dedi.

Federal Milletvekili Aureo Ribeiro, tasarıyı ilk olarak 2015 yılında önermişti.

Tasarı daha sonra 26 Nisan'da (dün) uzun müzakerelerin ardından Senato'da onaylandı ve Senatör Ribeiro'nun yasa tasarısı Senatör Arns'ın Senatör Irajá Abreu'nun raportörü olduğu PL 3825/2019 yasa tasarısı birleştirildi.

Oturum sırasında Senato, ülkenin yürütme organının kripto varlıklar için kurallar oluşturmaktan sorumlu olacağını ve yeni bir düzenleyici oluşturabileceğini veya gücünü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (CVM) veya Brezilya Merkez Bankası'na (BC) devredebileceğini doğruladı.

Oturumda ayrıca, tasarının yazarı Senatör Arns da dahil olmak üzere birçok senatör, kripto suçları, özellikle dolandırıcılık için uygun cezalar üzerine tartışmalara odaklandı.