Ethereum'un merakla beklenen hisse kanıtına (Poroof-of-Stake) geçişinden önce, siber güvenlik firması Cloudflare, önümüzdeki birkaç ay içinde Ethereum doğrulayıcı nodelarını başlatmaya ve paylaşmaya hazırlanıyor.

Çevresel sürdürülebilirlik taahhüdünün bir parçası olarak PoS ağının enerji verimliliğini, tutarlılık yönetimini ve ağ hızını incelemek ve "daha iyi bir internet oluşturmaya" yardımcı olmak amaçlanıyor.

2010 yılında kurulan Cloudflare, istemcileri DDoS saldırılarından korumak için dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) azaltma gibi web güvenlik hizmetleri sağlıyor.

Bu aşamada, “Merge” isimli güncelleme ve bir PoS konsensüs mekanizmasına geçişin üçüncü çeyreğe veya 4. çeyreğin başlarına kadar yayınlanması planlanıyor gibi görünüyor. Cloudflare bunun ağ için “önemli enerji verimliliği iyileştirmelerine” yol açacağına dikkat çekiyor.

16 Mayıs tarihli bir blog gönderisine göre, firma önümüzdeki birkaç ay içinde Ethereum doğrulayıcı düğümlerini (düğüm başına 32 Ether gerekli) başlatacak ve tamamen hisse ispatına yönelecek. Kaç düğüm olacağı veya belirli bir başlangıç ​​tarihi ise henüz belirtmedi.