"Bildiğimiz kadarıyla, her şey plana göre giderse, Ağustos’da güncellemeyi gerçekleştirmek mantıklı" dedi ve ekledi: "Eğer [zorluk bombasını] hareket ettirmek zorunda değilsek, mümkün olan en kısa sürede yapabiliriz”.

Merge, Ethereum ağ konsensüs mekanizmasını iş kanıtı madenciliğinden (PoW) hisse kanıtına (PoS) geçiren bir dönüm noktası güncellemesi. Ethereum'un enerji tüketimini %99'dan fazla azaltacağı için oldukça önemli ve uzun süredir beklenen bir güncelleme.

Zorluk bombası, iş kanıtı madenciliği algoritmasındaki “bulmacaların” zorluk seviyesini veya karmaşıklığını artıran bir mekanizmadır. Hesaplamalar zorlaştıkça, standart blok sürelerinden daha uzun süreler ve madenciler için daha düşük ödüller ile sonuçlanır.

Birleştirme Testinin Son Aşaması

Ethereum istemci geliştiricileri, bu hafta testin son aşamasını duyurdular; Merge güncellemesi Ropsten test ağında dağıtılacak. Ropsten, Ethereum’un gerçek blokzincirine en yakın geliştirme ağı olduğundan, Merge ve PoS maksimum düzeyde test edilebilecek. Ethereum istemci geliştiricilerine göre, Ropsten testi 8 Haziran'da başlayacak.

Çevresel faydaların yanı sıra, Merge güncellemesinin bir başka avantajı da ETH arzındaki azalmadır. Artık Ethereum madenciliği olmayacak ve EIP-1559 ile tanıtılan işlem ücreti yakma mekanizması, varlık için deflasyonist ihraçla sonuçlanacak.

Bitcoin’in ardından 2. En büyük degree sahip Ethereum’un değeri bu güncellemenin ardından daha da artacağa benziyor. ETH ise şu anda arsinex.com’da 2,020 doalrdan işlem görüyor.