Asit jazz-funk grubu Jamiroquai, blockchain tabanlı sanal dünya platformu The Sandbox ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Duyuruya göre Jamiroquai, grubun The Sandbox Metaverse'de alanına “sanal delilik” getirmeyi planlıyor.

Jamiroquai, funk, asit jazz, soul, disko ve R&B çalan ve grubun solisti Jay Kay tarafından yönetilen bir müzik grubudur.

Jamiroquai, “Virtual Insanity” ve “Canned Heat” gibi hit şarkılarla tanınıyor ve grubun “Virtual Insanity” isimli parçasına ait klip 1997'de MTV tarafından Yılın Videosu ödülüne layık görülmüştü. Hit şarkı aynı zamanda ertesi yıl Jamiroquai'ye Grammy Ödülü kazandırdı.

Sandbox ve Jamiroquai, ortaklığı 18 Mayıs 2022'de Jamiroquai x Sandbox ürünleriyle kutlamayı planlıyor.

Ürünler, sınırlı sayıda üretilen tişört ve anahtarlıklardan oluşacak ve yalnızca store.jamiroquai.com'da satışa sunulacak.

Blockchain tabanlı Metaverse şirketinden bir temsilci Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Stratejik işbirliği, Universal Music Group'un endüstri lideri marka yönetimi bölümü Bravado ile birlikte geliştirildi” dedi.

Sandbox, projenin başlangıcından bu yana çok sayıda müzisyen, sanatçı, ünlü ve tanınmış markayla ortaklık kurdu. Şu anda The Sandbox'ın The Smurfs, Care Bears, Atari, Ubisoft, The Rabbids, BLOND:ISH, Deadmau5, Gucci Vault, The Walking Dead, Snoop Dogg ve Adidas dahil olmak üzere 200'den fazla ortağı var.