Line'ın kripto ve blokzincir yöneticisi LVC Corporation, büyük bir Japon eğlence grubu olan Yoshimoto Kogyo ile ortaklık yaparak, 90 milyon kullanıcısına yaklaşık 40.000 farklı NFT sunacak.

Yakında piyasaya sürülecek olan NFT'lerin ilk dalgası, şirketin kendi bünyesindeki Yoshimoto NFT Tiyatrosu'ndan videoların yanı sıra, tanınmış anime dizisi Patlabor the Mobile Police'in karakterlerinin tasvirlerini içerecek ve önümüzdeki aylarda daha fazlası da eklenecek.

Kullanıcılar satın aldıkları NFT'lerini, kripto borsası BitMax ile birlikte sunulan bir ürün olan LINE BitMa cüzdanında saklayacaklar.

Uygulama, kullanıcıların bu yılın başlarında LINE Pay'in çevrimiçi satıcılarından herhangi birinde yerel LINK tokeni (LN) ile öğeler için ödeme yapmasına izin verme seçeneğini tanıttıktan sonra, kripto özelliklerine NFTleri de ekliyor.

Line, 2018'de kendi kripto borsasını başlattıktan sonra, Japonya'da kripto para birimlerini ve blokzincir teknolojisini benimseyen ilk büyük teknoloji şirketleri arasında yer almıştı.

Ülkenin nispeten katı kripto düzenlemelerine rağmen, NFT'ler Japonya genelinde giderek daha popüler hale geliyor. Japon finansal hizmetler holdingi Nomura Holdings, NFT'lere yönelik çalışmalar için bir eylem planı geliştiren ülkedeki en güncel şirketlerden biri.

Bu yılın başlarında da büyük Japon e-ticaret firması Rakuten, Rakuten NFT adlı kendi NFT ticaret platformunun lansmanını duyurmuştu.