Kripto para piyasasında sular durulmuyor. Aslında Nisan ayının ilk yarısı kripto piyasası açısından çok parlak geçmişti. Fakat sonrasında yaşanan düşüşler yatırımcıların aklını karıştırdı. Pek çok yatırımcı bu düşüşü fırsat bilerek kripto alımına devam etti.Fakat bu düşüşün hemen arkasından ikinci bir düşüş daha yaşandı. Bu düşüşte yine pek çok kişi tarafından alım fırsatı olarak görülmüştü.

Son iki gündür toparlanma çabası içerisinde olan piyasada yaklaşık olarak 1 saat önce büyük bir düşüş daha yaşandı. Bitcoin’in 50 bin dolar seviyesine kadar gerilediği saatlerde XRP, BNB ve DOGE büyük değer kaybına uğradı.

En büyük alt coin olan ve son günlerde yıldızı parlayan ETH ise 1500 dolar seviyelerinden 1350 dolar seviyelerine kadar geriledi. Yine de diğer kripto paralarla karşılaştırıldığında ETH’nin duruşu çok daha dirençli görünüyor. Zira ETH yalnızca yüzde 1 oranında değer kaybetmiş durumda.

Elbette söz konusu kripto para piyasası olduğunda bu tarz iniş ve çıkışlara artık alıştık diyebiliriz. Önemli olan daha büyük krizlerin gelmemesi. Malum bir dönem ETH 1400 dolardan 70 dolarlara kadar düşmüş sonrasında ise toparlanmaya başlamıştı. Dileriz yine aynı tarz olaylar yaşanmaz. Elbette tedbirli olmakta fayda var.