İsviçre'nin güneyinde yer alan Lugano şehri, birçok yerel işletmenin Tether ile ortaklığın bir parçası olarak bazı kripto para birimlerini "fiili" yasal ödeme aracı olarak kabul etmeyi planlıyor.

Perşembe günü şehrin Plan B etkinliğinde konuşan Tether baş teknik sorumlusu Paolo Ardoino, firmanın Lugano yetkilileriyle işbirliği içinde Bitcoin, Tether ve LVGA tokeninin mağazalar ve işletmeler için benimsenmesini teşvik etmek adına 3 milyon İsviçre franklık bir fon kurduğunu söyledi.

Ardoino, projenin Lugano'ya kripto alanından yetenekler çekmeyi ve şehri Avrupa'da büyük bir blokzincir merkezi haline getirmeyi amaçladığını belirtti.

Ardoino, "Bu araçların, oluşturulan bu para birimlerinin Lugano şehri gibi [yerel olarak kontrol edilen] canlı bir ortamda gerçekten kullanıma koyulabileceğini göstermek istiyoruz" dedi.

Lugano sakinlerinin vergilerini kripto kullanarak ödemelerine izin vermenin yanı sıra proje, ödemeleri park biletlerine, kamu hizmetlerine ve öğrenciler için öğrenim ücretlerine kadar genişletecek. Bölgedeki 200'den fazla mağaza ve işletmenin de mal ve hizmetler için kripto ödemelerini kabul etmesi bekleniyor.