Cypfruvex Hasat Sonu Töreni, Cypfruvex Kalkanlı tesislerinde düzenlendi. Cypfruvex’in bu yıl 115 bin ton civarında ürün hasat ederek, 60 Milyon TL civarında ciro yaptığı paylaşıldı.

Törene Başbakan Ersan Saner, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın yanısıra, Cypfruvex Genel Müdürü Cemal Redif, Cypfruvex Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Şanlıdağ ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Cypfruvex çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, sırasıyla Cypfruvex çalışanları adına Sibel Akın, Cypfruvex Genel Müdürü Cemal Redif, Cypfruvex Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Şanlıdağ, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Başbakan Ersan Saner konuşma yaptı. Solo folklor gösterisinin de yer aldığı tören, kapanış kokteyli ile son buldu.

AKIN: “NARENCİYE SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA SÜRESİ 90 GÜNE DÜŞTÜ”

Cypfruvex çalışanları adına konuşan Sibel Akın, Cypfruvex Müdürü ve Yönetim Kurulu üyelerine, pandemi döneminde tüm zorluklara rağmen ne çalışanları ne de üreticiyi mağdur etmedikleri için teşekkür ederek sözlerine başladı.