Ethereum ölçeklendirme çözümünün daha sürdürülebilir bir gelecek planının bir parçası, aynı zamanda karbon ayak izlerini dengelemek isteyen ekosistem ortaklarına kaynak sağlamayı da içeriyor. Ayrıca, STK'ların iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik bağışlar yapmalarını kolaylaştırmayı umuyor.

Polygon’a göre, Yeşil Manifesto özgürlüğü "Web3 değerlerinin merkezine" yerleştiriyor ve iklim değişikliğini bu özgürlüğe yönelik en büyük tehdit olarak görüyor. Karbon nötr hale gelmek, Polygon'da yapılan her işlemin hesaba katılması ve çevresel etkisinin dengelenmesi anlamına geliyor. Polygon’un uzun vadede vizyonu ise ekosistemin iklim pozitif olarak adlandırdıkları ilk blokzincir haline gelmesi.

Polygon, zincir üstü karbon dengeleme teknolojisi sağlayan geliştiricilerin oluşturduğu KlimaDAO ve Polygon'a ağın karbon yoğunluğunu ölçen bir analiz aracı sağlayan Offsetra ile işbirliği yapıyor. Staking düğümü donanımından veya token köprüleme faaliyetlerinden kaynaklanan emisyonları ve Ethereum Mainnet ile etkileşimden kaynaklanan enerji tüketimini analiz ederek daha iyi bir yönetim stratejisi oluşturulabilecek.

Ayrıca Polygon emisyonlarının %99'unun Ethereum Mainnet'teki işlemleri içeren kontrol noktası ve köprüleme faaliyetlerinden kaynaklandığını tespit eden bir emisyon analizi yayınlandı.

Polygon kısa süre önce, Polygon PoS, Polygon Edge ve Polygon Avail'i içeren ölçeklendirme çözümlerini genişletmek için Sequoia liderliğindeki bir finansman turunda ve diğer büyük blokzincir girişim fonlarında 450 milyon dolar topladı. Polygon'un kurucu ortağı Sandeep Nailwal'a göre, bu ölçeklenebilirlik ve sürdürülebilirlik girişimleri, Web3 uygulamalarının ana akım olarak benimsenmesini teşvik etmeye yönelik genel stratejilerinin bir parçası.