Terra'nın kasasını Bitcoin ile doldurma taahhüdü, 1,5 milyar dolarlık başka bir satın alma ile bir kez daha sağlamlaştı. Bu, projenin, stabilcoini için bir rezerv olarak hizmet etmek üzere 10 milyar dolardan fazla BTC satın almak için verdiği taahhüdün meyvesi.

Terra, Bitcoin satın alma serisine başlamadan önce MicroStrategy, Galaxy Digital ve Tesla gibi aynı adımı atan başka kurumsal kuruluşlar da bulunuyordu. MicroStrategy, en büyük BTC varlıklarına sahip şirket olarak liderliğini pekiştirirken, Tesla ikinci sıradaki konumunu korumuştu – en azından şimdiye kadar. En son satın alımıyla Terra, Tesla'yı geçerek ikinci en büyük kurumsal bitcoin sahibi oldu.

İşlem, kripto para birimi komisyoncusu Genesis ve bir kripto ticareti ve risk sermayesi şirketi olan Three Arrows Capital ile birlikte tezgah üstü (OTC) bir satın alma olarak gerçekleştirildi.

Bu yılın başlarında BTC biriktirmeye başlayan Luna Foundation Guard (LFG), alımlarını hızlandırdı. İlk satın alımŞubat ayında gerçekleşmişti. Üç ayın ardından kar amacı gütmeyen kuruluş şu anda toplam 80.393 BTC'ye sahip. Bunların tümü, son satın alma sırasında 2,9 milyar dolarlık bir değere ulaştı.Yani Terra, şu anda 48.000 BTC'si bulunan Tesla'nın sahip olduğu miktarın neredeyse iki katına sahip.

Bununla birlikte Luna Vakfı rezervleri 3.23 milyar dolara yükseldi. Bitcoin, 2,93 milyar dolar değerinde toplam 80,393 BTC ile rezervlerin %90,7'sini oluşturuyor. LUNA, %4.2'lik 126.63 milyon dolar, %3.5'lik AVAX, %0.8'lik USDT ve %0.7'lik USDC ile ikinci en büyük paya sahip.

Şu anda Bitcoin arsinex.com’da 35,812 dolardan işlem görüyor.