Gündem

Gardiyanoglu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilk kadın bakan Onur Borman'ı ziyaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla , daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürütmüş olan ilk kadın bakan Onur Borman’ı ziyaret etti.

Bakan Gardiyanoğlu  Onur Borman’ın birçok kademede topluma önemli  hizmetler verdiğini belirterek ,  Borman’ın Çalışma Bakanlığı  yapmış iki kadından biri olarak değerli katkılar sunduğunu anlattı.
Gardiyanoğlu, kadınların çalışma hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha fazla söz sahibi olmalarınının önemine işaret ederek , Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na  bağlı çalışanların büyük bölümünün kadın personelden oluştuğuna dikkat çekti.
Onur Borman da konuşmasında , kadına bakış açısı ve değer yargıları anlamında Bakan Gardiyanoğlu’nun ziyaretinden duyduğu  memnuniyeti  dile getirdi.
 Gardiyanoğlu’nun çalışmalarını   yakından takip ederek  takdir ettiğini belirten Borman , çalışma hayatında  kararlı olmanın dürüstlük kadar  önemli olduğunu vurguladı. 
Kadın erkek eşitliği temelinde ilerlenebilmesi için zihniyetin geliştirilmesine ihtiyaç  duyulduğunu  dile getiren Borman,   bunu  kadın ve erkeğin birlikte  başarabileceğini  kaydetti.