Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeki Çeler, Girne Belediyesi tarafından yayınlanan ihale duyurusu hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Zeki Çeler, 27 Haziran 2022 tarihinde yapılması gereken Belediye Başkanlığı Seçimlerinin, belediyelerin birleştirilmesiyle ilgili yaşanan süreç nedeniyle 25 Aralık 2022 tarihinde yapılacağını söyledi.
Zeki Çeler, belediyenin günlük rutin ve acil işlerin yapılabilmesi için belediye başkanlarının meclis tarafından yetkilendirildiğine dikkat çekerek, belediye başkanlarının görev süresinin 27 Haziran’da dolduğunu dile getirdi.
Çeler, görev süresi dolan Nidai Güngördü’nün seçim yasaklarına 2 gün kala rutin ve elzem olmayan “Kent Müzesi” ile ilgili ihaleye çıktığını ve gayrı yasal hareket ettiğini vurguladı.Çeler, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı.
Nidai Güngördü, seçim yaklaşınca kaybedeceğini anladı. 8 buçuk yılda yapmadığı icraatlarıalel acele yarım yamalak bir şekilde halkı sıkıntıya sokarak, şehrin yaşam kalitesini düşürerek ve belediye bütçesini şuursuzca harcayarak son birkaç güne sığdırmaya çalışıyor. 8 buçuk yıl belediye başkanlığı görevini yapan ayrıca yaklaşık 30 yıl belediyenin birçok kademesinde görev yapıp toplamda 37 yıl belediye geçmişi olan Güngördü yasa ve etik dışı hareketlerde bulunuyor. Güngördü, 16 Kasım’da başlayan seçim yasaklarından 2 gün önce Kent Müzesi 1. Etap Bodrum Betonarme ve Karkas İşleri ile ilgili duyuru yayınladı. Seçim yasaklarına girdiğini ve teklifleri açamayacağını bildiği halde ihaleye çıktı. Nidai Güngördü, Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 79. Madde 5 (F) bendine aykırı hareket
etmektedir. Seçim Süresince yapılamayacak işlerle ilgili, “Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti seçimlerinde ise seçimin başlangıç gününden başlayarak seçim
gününe kadar; Devlet ve/veya kamu kurum ve kuruluşlarının her aşamadaki ihale işlemleri durdurulur; Ancak zorunlu hallerde bu işlemlerin yapılabilmesi Yüksek Seçim Kurulunun iznine bağlıdır” denilmektedir.

Güngördü, ‘Kaynak hazırdı ve ihaleye çıktım ancak seçim yasaklarına takıldı’ diyebilsin diye bu şekilde davranıyor.
Katı Atık Aktarma İstasyonu ile ilgili geçen hafta kendisini yasalara uymaya davet etmemizin üzerinden bir hafta geçmeden Güngördü, yeni bir skandala daha imza atıyor. Güngördü, görev süresini aşan ve yeni gelecek yönetimi zora sokacak işler üzerinde uğraş veriyor. Nidai Güngördü’yü bir kez daha yasalara uymaya davet ederiz.