İş yerinizde, okulda ya da sosyal yaşantınızda sürekli dedikodu yapan insanlara denk gelirsiniz. Dedikodu yapmak bazı insanlar için bir alışkanlık haline gelmiş olabilir. Bu kötü huydan vazgeçmek onları için emin olun ki çok zor olabilir. İşte astrolojide dedikoduyu seven 4 burç...

1-BAŞAK BURÇLARI

Başak burçları meraklı, titiz ve mesafeli yapıları ile bilinirler. Ancak başak burcu olan kişilerin kötü huylarından biri dedikodu yapmayı çok sevmeleri... Kendilerine gelince sır küpü olan başak burçları başkalarının onlara anlattığı her detayı diğer insanlara düşünmeden anlatır. Bunu yaparken tatlı, sakın ve sevimli bir şekilde yaparlar. Hatta çoğu zaman onların dedikodu yaptığından bile şüphelenmezsiniz. Bu sebeple dedikodu yapanların çoğu başak burçlarından çıkar.

2-İKİZLER BURCU 

İkizler burcu olan kişiler sosyal yapılarıyla tanınır. Sosyal yapıları onları sürekli yeni bilgiler edinmeye ve bu bilgileri paylaşmaya götürür. İkizler burcu olan kişiler değişimi çok sevdikleri için sıkılgan bir yapıdadır ancak dedikodu dinlemeye bayılırlar. Bir ortamda insanları dinlerken dikkat etmiyormuş gibi yaparlar. Ancak can kulağıyla anlatılan her şeyi dinlerler.

İkizler duyduğu ve gördüğü her şeyi anından başka çevrelerdeki insanlara anlatır. Asla konuşmaktan geri durmazlar. İkizler burcunun çok konuşkan yapısı da onları dedikodu yapmaya götürür.

3-BOĞA BURÇLARI 

Boğa burcu olan kişilerin dedikodu yaparken ki amacı diğer burcun insanlarına göre daha farklıdır. Boğa burçları hırslı oldukları için dedikoduyu hakimiyet kurmak istediği alanlarda yapar. Konumlarını korumak, sahip olduklarını kaybetmemek için ne gerekiyorsa yapar. Özellikle iş hayatında tüm iş arkadaşlarından gerekli bilgileri öğrenip bunları zamanı gelince kullanırlar.

4-BALIK BURCU 

Dedikodu yapan burçların arasında balık burçlarının yer alması sizi belki de şaşırtmış olabilir. Çünkü balık burcu olan kişiler genelde içine kapanık olarak bilinir. Aslında balık burcu olan kişilerinin dedikodu yapmasının altından tam da bu sebep yatar.

Balık, iç dünyasını dışa doğru aktarmak için dedikodu yapar ve konuşurken, düşündüklerini ve hissettiklerini daha iyi deşifre eder. Ayrıca insanlar hakkında kafaları karışırsa, haksızlığa uğrarsa ve incinmiş hissederse dedikodu konusunda dur durak bilmez.