1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla Meme Kanserinin Farkındayım konulu seminer düzenledi.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Mağusa Antik Vakfı işbirliğinde, Mağusa Gelişim Akadrmisi'nde gerçekleştirilen seminerde Son yıllarda kanser hastalığı ile mücadelede erken teşhisin önemine vurgu yapıldı.

Seminere, UBP Milletvekili ve Antik Mağusa Vakfı başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr Mehtap Malkoç ve çok sayıda duyarlı davetli katıldı.

Seminerin açılışında konuşan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr Mehtap Malkoç üniversitelerin görevlerinin sadece eğitim vermek olmadığını, toplum sağlığına da katkı koymanın en önemli görevleri arasında  bulunduğunu belirtti.

UBP Milletvekili ve Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay da konuşmasında meme kanserinin ülkenin büyük bir sorunu olduğunu, bu noktada erken teşhisin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, çağın çok önemli bir hastalığı olan kanserde erken teşhisin hayat kurtaracağının altını çizdi.

Davetliler arasında bulunan ve iki kez meme kanserine yakalanıp, bu hastalığın üstesinden gelen İnci  Avcı’yı kürsüye davet edip kutlayan Resmiye Eroğlu Canaltay bu başarının İnciye  ait olduğunu söyledi.

Seminerde daha sonra konuşmacılar; DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim görevlisi Dilek Karaoğlan " Meme Kanseri Farkındalığı", Gözde Okburan " Kanserin Oluşumu ve Önlenmesinde Beslenmenin Rolü" , Ferdiye Zabit de " Kanser Tedavisinde Fiziksel Egzersizin önemi" konularında bilgiler aktardılar.(MHA)