Bakanlar kurulu toplantısı sonrasında alınan kararları açıklayan Başbakan Ersan Saner sokağa çıkma yasağı 21.00 - 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek. Saner, Pazar günü ise tam sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. 

Saner, 12’inci sınıfların seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlayacağını ifade etti.

Başbakan Saner, yüz yüze eğitimin 29 Mart’ta başlanılacağını açıkladı.

Sokağa çıkma yasağı gece saat 21:00’den sabah 05:00’e devam edecek - Haftaya pazar yine TAM KAPALI - 29 Mart’ta 12’nci sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak - Restoran ve cafeler dış mekan paket servise devam edecek - Bahis Ofisleri ve Fitness salonları PCR şartıyla 24 Mart’ta açılacak. 1500 TL’ler 23 Mart günü ödenecek.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, Başbakan Ersan Saner yeni alınan kararları açıkladı.

Kararlar şöyle:

Sokağa çıkma yasağı 22 Mart’tan itibaren Pazar gün hariç her gün gece saat 21’den sabah saat 5’e kadar devam edilecektir.

Pazar günleri ise eczane, fırın ve tarım sektörüne bağlı işletmeler, hariç her yer kapalı olacak. Tam sokağa çıkma yasağı.

29 Mart’tan itibaren okulların sadece 12’inci sınıfları seyreltilmiş olarak eğitime başlayacaktır.

Yeşil Hat tüzüğü kapsamında temassız ticaret yapan kesimler ticaret yapmaları uygun bulunmuştur.

Restorantlar, paket servislere ek olarak, dış mekanlardaki etkinliklerine devam edebilecek. Cafeler mesafe kurallarına uyarak faaliyetlerine devam edebilecek.

Bu haftadan itibaren bet ofislerde çalışanlar 24 Mart’a kadar Çarşamba günün kadar PCR testlerini tamamlamaları dahilinde 24 Mart’ta açılmalarına karar verildi. Mekan içerisinde sadece 1/3 oranında oturum yapılabilecek.

Yüzme havuzları veya lisanslı yüzücülerin antremanlarının yapılmasına karar veildi. Havuzlarda kurs yapılması olmayacak.

Fitnes salonları: 24 Mart’a kadar PCR test yaptırmaları halinde, aksi bir karar üretilmediği taktirde açılabilecekler.

Ev karantinasına geçilebilmesi için çalışma yapılması kararı üretildi.

12 Nisan’dan itibaren 3 günlük kapalı otel turizminin başlatılması için ülkemizdeki bileklik uygulamasının hayata geçmesini bekleyeceğiz.

Tiyatro ve konser gibi performans sanatçıları çalışmalarını bireysel olarak yapmaları uygun bulunmuştur. İkili gruplar halinde çalışmalar yapabilecekler.  

Şubat ayı içerisinde kapalı olan sektörlere 1500 TL’lik ödemeler: 54.981 kişi müracaat etti. 49.805 kişi 1500’lerden hak sahibi olacak 60.500.000TL ödeme yapılacak. 23 Mart Salı günü ödemeler yapılacaktır.

MHA