(25-04-2022...MHA)  Nisan 2022 ay’ı içerisinde yasal izinleri olmaksızın R.K isimli şahsa borç para veren ve karşılığında noterden yapılmış vekâletname ile teminat olarak adı edilenin aracını teslim aldıktan sonra fazla para talep eden ve ödememesi halinde sözlü olarak adı edilene şiddet tehdidi uygulayan M.K ve H.K şikâyet üzerine 24.04.22 tarihinde tespit edilerek tutuklandı.

Zanlılar bugün 25.04.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “izinsiz tefecilik yapma ve şiddet tehdidi” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla teminata bağlandılar.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru Löğmen Yücetürk yemin altında verdiği şahadette, zanlıların Nisan 2020 ay’ ı içerisinde Gazimağusa’ da kendisine borç olarak para verdikleri R.K isimli şahsın kullanımındaki aracını noterden yapılmış vekaletname ile teminat olarak teslim aldıklarını söyledi.

22.04.22 tarihinde müştekinin borcunu fazla para ödeyerek 25 nisana kadar ödemesi yönünde zanlılar tarafından uyarıldığını,  zanlı 1’in müştekiye hitaben, “25 Nisan'a kadar bu parayı ödemezsen senin ağzını, burnunu dağıtırım, zanlı 2’nin ise “polise gidersen elini ayağını kırarım” demek suretiyle şiddet tehdidinde bulunduklarını söyledi.

24.04.22 tarihinde zanlıların şikâyet üzerine tutuklandıklarını, müştekiye ait aracın zanlı 2’den emare olarak alındığını, ikametgahında yapılan aramada zanlı 1’ in 09.04.22 tarihinde noter tarafından yapılmış vekaletnamenin orijinal suretinin bulunarak emare alındığını belirten tanık, zanlıların beyanlarında suçlarını kabul etmelerine karşı kendilerine okunan dava tebliğinde suçlamaları ret ettiklerini söyledi.

Tahkikatın bundan sonraki kısmına zanlıların etki etme imkanları olmadığını söyleyen tanık, KKTC vatandaşı olan zanlıların ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, yargılanmada hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla zanlıların KKTC haricine çıkışlarını men ederek 10 biner T.L nakdi teminat yatırmaları, KKTC vatandaşı muteber ikişer şahsın 75 biner T.L şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmeleri şartıyla serbest kalmaları yönünde emir verdi.  (MHA)